Dividino Your Value Added Distributor
  1. Home
  2. Nieuws
  3. PanzerGlass Huawei Mate

PanzerGlass Screenprotector in de HUAWEI.blog-test


Door Marco Lerch van Huaweiblog.de op 23 oktober 2018 | Geschatte leesduur: 8 minuten, 48 seconden

Bron: https://www.huaweiblog.de/news/panzerglass-displayschutz-huawei-test-erfahrungsbericht-p20pro-mate10pro/


  • PanzerGlass & Huawei Mate 10 Pro: bevestigen en test incl. crashtest
  • PanzerGlass & Huawei P20 Pro: bevestigen en test
  • Conclusie


Bij de zoektocht naar de perfecte Huawei-screenprotector lijkt voorlopig nog geen einde in zicht. Na de test van de screenprotector van EIGER op de Mate 10 Pro bleef ik (Marco) wel een beetje teleurgesteld achter. Naar aanleiding van die test kregen we toen tot onze verrassing de mogelijkheid om de screenprotector van PanzerGlass te testen.

De mensen van PanzerGlass hadden het verslag van de vorige test gelezen en waren ervan overtuigd dat hun product het wel beter kan. Zij zonden ons daarom twee covers toe.


Juist omdat de conclusie van de EIGER-test echt kritisch uitgevallen is, is het standpunt van PanzerGlass niet meer dan logisch. En het moge duidelijk zijn dat een testverslag niet automatisch positief uit kan vallen, alleen maar omdat het product gratis opgestuurd is. Een verwijt waar wij en zo’n beetje iedereen in de branche regelmatig mee geconfronteerd worden.


Het bijzondere aan deze test is dat we hem als duo doen. Marco test de protector voor de Mate 10 Pro en ik (Rainer) test de versie voor de P20 Pro. Ook ik heb al ervaring met verschillende protectors van PanzerGlass. Ik heb er zelfs een video over op YouTube gezet .


Bij die video moet ik wel zeggen dat je het als handleiding voor het aanbrengen van displaybeschermers van veiligheidsglas moet zien. De cover die ik daarin heb getest is namelijk niet echt goed te noemen. Dat heb ik ook, net als Marco met zijn EIGER-protector, als kritiek aangevoerd in de video. De glazen cover van de firma Spigen, die nu in de beschrijving van de video wordt aanbevolen, bleek op de langere termijn ook al geen aanrader, omdat die relatief snel al aan de randjes gaat splinteren. Daarom ga ik de beschrijving van die video veranderen en naar de protector van PanzerGlass verwijzen. Maar meer daarover in de conclusie.


Uitgebreide keuze voor screenprotectors

Zoals ik al in het EIGER-testverslag heb vermeld, is er een enorme keuze aan screenprotectors voor je smartphone. Ik heb zelf met een goedkoop, merkloos product eerder slechte ervaringen opgedaan met mijn Mate 10 Pro. Wat heb ik aan een screenprotector van €8,99 voor twee stuks, als de eerste bij het opleggen al knapt?!

En wat mij betreft is bij die goedkope dingen de pasvorm het allergrootste probleem. Dat lees ik ook keer op keer in onze grote Huawei-community op Facebook. Als ik voor een paar honderd euro een smartphone koop, dan wil ik natuurlijk ook een protector die er perfect op past. En niet eentje waarbij er aan de rand een aantal millimeter over is en die er daarom gewoon lelijk uitziet en die ook nog eens bij het gebruik van de telefoon onhandig is. Daar geef ik gewoon graag een paar euro extra voor uit. De smartphone was me natuurlijk ook al een euro of wat waard. Ik haal hier graag nog eens de vergelijking tevoorschijn met een barbecue van Weber voor €300 en dan vijf steaks uit de supermarkt voor € 3,99 – je snapt geloof ik wel wat ik bedoel!


PanzerGlass voor Huawei Mate 10 Pro en Huawei P20 Pro

Ook de screenprotector van PanzerGlass heeft een hardheid van 9H. Ter verduidelijking:

9H is als hardheid voor screenprotectors inmiddels de standaard geworden. Dit is vergelijkbaar met de hardheid van saffierglas. 9H ligt twee niveaus hoger op het hardheidscala van Mohs dan gorillaglas. Hardheid 10H is alleen nog maar kapot te krijgen met diamant.

Net als al onze tests is ook deze een praktijktest. We hebben onze devices dus in ons gewone leven, op een gewone manier gebruikt. En niet alleen in een laboratorium gekeken of het ‘theoretisch goed zou kunnen zijn’. Voor mij hoort daar ook bij dat mijn telefoon veel in mijn broekzak zit en ik hem er dus heel erg vaak uithaal en weer terug in stop, dat de telefoon op tafels komt te liggen, al dan niet met het scherm naar beneden – gewoon dat ik hem in het algemeen vrij intensief gebruik.

Met de vorige test in het achterhoofd let ik natuurlijk extra op de bijzonderheden van de andere screenprotector, zodat ik een betere vergelijking kan maken. En dan focus ik natuurlijk vooral op hoe de protector aan het scherm aansluit en of er stof of vocht onder de PanzerGlass terecht kan komen.


Opzetten PanzerGlass

Marco (Huawei Mate 10 Pro):

Ik heb de PanzerGlass Edge-to-Edge, Black gekregen. Black slaat hier op het frame van de protector, dat in zwart uitgevoerd is. Een helemaal transparante uitvoering is er natuurlijk ook.


In het pakket zit:

·     1x screenprotector-cover

·     1x microvezeldoekje

·     1x reinigingsdoekje (vochtig)

·     1x stofverwijderaar (‘sticker’)

·     1x handleiding

Voor de gebruiksaanwijzing vond ik de korte handleiding op de binnenkant van de verpakking erg handig. Het zijn de details die soms het verschil maken. Maar laten we eerlijk zijn, wie leest nou echt die hele papierwinkel door?! Al helemaal als je gewoon snel wil beginnen?!

De protector was dan ook vrij makkelijk aan te brengen en paste goed. Het heeft in totaal niet meer dan vijf minuten gekost. En ook hier was ik helemaal overtuigd wat de pasvorm betreft. De PanzerGlass sluit (bijna) perfect aan op het scherm. En dat ‘bijna’ staat erbij omdat er natuurlijk helemaal niets naadloos op een 2,5D-scherm kan aansluiten. Wat dat betreft scoort deze cover net zo’n ‘perfect’ als die van EIGER.


Rainer (Huawei P20 Pro):

Ik kreeg ook de screenprotector met de zwarte rand om te testen. Ik vind die zelfs beter dan de protector die helemaal doorzichtig is, omdat het zwart wat beter geschikt is om te verbloemen dat de cover misschien niet helemaal perfect op de telefoon zit. Bij het aanbrengen van zo’n cover ben ik inmiddels een oude rot. Waar ik toch erg verbaasd over was, was dat nadat ik het glas in het midden had vastgedrukt, alle luchtbubbels zo hatsiekiedee verdwenen. Super!


PanzerGlass – de test

Marco (Huawei Mate 10 Pro):

Natuurlijk heb ik bij de vorige test, toen ik dacht dat ik al de perfecte Huawei-screenprotector gevonden had, niet alleen de positieve kanten van beide producenten belicht, maar ook het grootste punt van kritiek aan het adres van EIGER – door de openingen bij de frontsensoren komt er namelijk vrij snel stof en vocht binnen.

Mijn beoordeling:

·     Pasvorm: perfect

·     Transparantie: perfect

·     Touchgevoeligheid: perfect (erg goed)

·     Prijs-kwaliteit: erg goed

·     Hechting aan het scherm: goed

Over de pasvorm heb ik al het een en ander genoemd. Hier heb ik absoluut geen kritiek over te leveren. Ook de transparantie is top. Deze cover heeft voor mijn gevoel helemaal geen negatieve invloed op de OLED van de Mate 10 Pro, doordat het door de cover wat melkachtiger o.i.d zou worden.

De covers van PanzerGlass in Nederland worden voor 25 tot 30 euro aangeboden. De prijs-kwaliteitverhouding is wat mij betreft erg goed bij een smartphone van €800. Al helemaal als je nagaat wat het repareren van je scherm zou kosten. Dat alles wel onder de voorwaarde dat de prestatie ook goed is, natuurlijk!

Komen we bij het grote knelpunt, de verbinding met protector en scherm. Die is bij PanzerGlass ook niet over het hele oppervlak vanzelfsprekend, maar ‘alleen’ aan de randen. Maar in tegenstelling tot de cover van EIGER komt hier niet zo makkelijk stof of vocht binnen. Ik heb hier dezelfde tests op uitgevoerd als op het product van EIGER en de telefoon bleef droog. Pas toen ik de telefoon actief onder water op en neer bewoog, drong er ook bij deze protector water binnen.

Daarnaast is het me opgevallen dat het geheel af en toe wat aan de ‘holle’ kant klinkt bij het aanraken. Dit kan ermee te maken hebben dat de PanzerGlass niet over het hele oppervlak stevig met het scherm is verbonden. In de praktijk merk je hier echter niets van. Het vermoeden dat de gevoeligheid van het touchscreen ook echt slechter is geworden, kon ik niet verifiëren door bewust testen.


Crashtest

Ongeveer een week geleden voerde ik dan nog een onvrijwillige crashtest uit! In het vliegtuig terug van het Mate 20-eventin London sloeg/drukte de armleuning op mijn broekzak. In die broekzak had ik de Mate 10 Pro. Na deze ‘test’ zag de telefoon er zo uit: